Brihaspati Kavacham | बृहस्पति कवचम्
Brihaspati Kavacham (बृहस्पति कवचम्): Brihaspati is considered to be the greatest among all the gods and the planets that provides happiness and prosperity. You get Honor, Respect, Property, Prestige etc. by reciting Brihaspati Kavacham. If you are worried about not getting a job from a long time, facing repeated failure in interview, all sources of earning money are finished. There is no possibility of getting money from anywhere, you are facing poverty. In such a situation, you must recite Brihaspati Kavacham. You will get success in interview by reciting this Kavacham. Get Good jobs, wealth is gained, poverty is going away.
Reciting Brihaspati Kavacham in front of Brihaspati Yantra proves to be extremely beneficial for you, if you think of starting any new work or business. All the obstacles coming in the way of your success start getting removed by placing this yantra in your home or workplace, there is progress in business and financial problems are resolved. All the money related problems go away from your life by wearing Brihaspati Kavach with recitation. This kavacham Start getting higher position in the society.
बृहस्पति कवचम्
अथ
अस्य श्रीबृहस्पतिकवचस्तोत्रमंत्रस्य ईश्वरऋषिः I
अनुष्टुप् छंदः I गुरुर्देवता I गं बीजं श्रीशक्तिः I
क्लीं कीलकम् I गुरुपीडोपशमनार्थं जपे विनियोगः II
अभीष्टफलदं देवं सर्वज्ञम् सुर पूजितम् I
अक्षमालाधरं शांतं प्रणमामि बृहस्पतिम् II
बृहस्पतिः शिरः पातु ललाटं पातु मे गुरुः I
कर्णौ सुरगुरुः पातु नेत्रे मे अभीष्ठदायकः II
जिह्वां पातु सुराचार्यो नासां मे वेदपारगः I
मुखं मे पातु सर्वज्ञो कंठं मे देवतागुरुः II
भुजावांगिरसः पातु करौ पातु शुभप्रदः I
स्तनौ मे पातु वागीशः कुक्षिं मे शुभलक्षणः II
नाभिं केवगुरुः पातु मध्यं पातु सुखप्रदः I
कटिं पातु जगवंद्य ऊरू मे पातु वाक्पतिः II
जानुजंघे सुराचार्यो पादौ विश्वात्मकस्तथा
अन्यानि यानि चांगानि रक्षेन्मे सर्वतो गुरुः II
इत्येतत्कवचं दिव्यं त्रिसंध्यं यः पठेन्नरः I
सर्वान्कामानवाप्नोति सर्वत्र विजयी भवेत् II
II इति श्रीब्र्ह्मयामलोक्तं बृहस्पति कवच संपूर्णम् II
Brihaspati Kavacham
Ath
Asya Shribruhaspatikavachastotramantrasya Ishvararishih I
Anushtup Chhandah I Gururdevta I Gam Bijam Shrishaktih I
Clim Kilakam I Gurupidopashamanartham Jape Viniyogah II
Abhishtfaladam Devam Sarvagnyam Sur Pujitam I
Akshamaladharam Shantam Pranamaami Bruhaspatim II
Bruhaspatih Shirah Patu Lalatam Patu Me Guruh I
Karnau Surguruh Patu Netre Me Abhishthadayakah II
Jihvaam Patu Suracharyo Nasam Me Vedparagah I
Mukham Me Patu Sarvagnyo Kantham Me Devtaguruh II
Bhujavaangirasah Patu Karau Patu Shubhapradah I
Stanau Me Patu Vagishah Kukshim Me Shubhalakshanah II
Nabhim Kevguruh Patu Madhyam Patu Sukhapradah I
Katim Patu Jagavandya Uru Me Patu Vakpatih II
Janujanghe Suracharyo Padau Vishvatmakastatha Anyani Yani Changani Rakshenme Sarvato Guruh II
Ityetatkavacham Divyam Trisandhyam Yah Pathennarah I
Sarvankamanavapnoti Sarvatra Vijayi Bhavet II
II Iti Shribrhmayamaloktam Bruhaspati Kavach Sampurnam II
बृहस्पति कवचम् के लाभ:
बृहस्पति को सभी देवताओ में सबसे बड़ा और सुख समृद्धि प्रदान करने वाला ग्रह माना जाता हैं। बृहस्पति कवचम् का पाठ करने से आपको मान, सम्मान, संपत्ति, प्रतिष्ठा आदि की प्राप्ति होती हैं। यदि आप काफी लम्बे समय से नौकरी न मिलने से परेशान हैं, इंटरव्यू में बार-बार असफलता का सामना कर रहे हैं, धन प्राप्ति के सभी साधन समाप्त हो गये हैं, कहीं से भी धन मिलने की सम्भावना नही हैं, आपको दरिद्रता का सामना करना पड़ रहा हैं, ऐसे में, आपको बृहस्पति कवचम् का पाठ अवश्य करना चाहिए। इस कवचम् का पाठ करने से, इंटरव्यू में सफलता मिलने लगती हैं, अच्छी नौकरी प्राप्त होती हैं, धन का लाभ होता हैं, दरिद्रता दूर होती हैं।
बृहस्पति यंत्र के सामने बृहस्पति कवचम् का पाठ करना आपके लिए अत्यंत लाभदायक साबित होता हैं, यदि आप कोई भी नया कार्य या व्यापार शुरू करने का सोच रहे हैं, तो इस यंत्र को घर या कार्यस्थल में स्थापित करने से आपकी सफलता के मार्ग में आने वाली सभी बाधाएँ दूर होने लगती हैं, व्यापार में उन्नति होती हैं, आर्थिक समस्याएँ दूर होती हैं। बृहस्पति कवचम् का पाठ करने के साथ बृहस्पति कवच धारण करने से आपके जीवन से धन संबंधित सभी समस्याएँ दूर होती हैं, समाज में उच्च स्थान प्राप्त होने लगता हैं।