Bhagat Mala Book (भगत माला पुस्तक): Bhagat Mala is an important book, Bhagat Mala Book is not easily available. This book is written by Dr. Umeshpuri Ji, this Bhagat Mala Book is published by Randhir Prakashan, Haridwar, in 2013, there are 543 pages in this book.
Bhagat Mala Book Content list:
According to the content list of the Bhagat Mala Book, the contents are duly express in a simple language for the convenience of the readers. The matters are mention hereunder. Sikh Guru Angad dev, Sikh Guru Arjun Dev, Sikh Guru Amardas, Guru Bhakta Uttanka, Guru Bhakta Upamanyu, Shiva Bhakta Upamanyu, Mahatma Eknath, Sant Kabir Das, Bhakta Kirat and Nandi Vaishya, Sant Kripal Singh. Shri Krishna Bodhashram Ji, Bhakta Ganesha Nath , Bhakta Girwar, Baba Guru Varkan Singh, Bhakta Gokarna, Gopal Shepherd, Guru Govind Singh. Bhakta Janabai, Shri Jalaram Bapa, Sant Jhulelal, Bandar Bhakta, Sant Tukaram, Sikh Guru Teg Bahadur, Bhakta Dama ji Pant, Bhakta Dhanna Jat, Bhakta Balak Dhruv. Devotee Naveen Chandra, Bhakta Namdev, Bhakta Pipa Ji, Shri Purandar Ji, Shri Swami Pranavanandji, Mama Prayagdas Ji, Bhakta Prahlada, Mahatma Buddha, Mahatma Mastram Ji, Bhaktimati Meerabai is describes in details. Which is an important part of the Bhagat Mala Book.
Bhagat Mala Book Description:
While setting the goal of life, when we are in a state of disorientation, the Guru keeps us from wandering. If we are not a true Guru, then we get inspiring Amrit sutra from the life character of saints. Devotees, mahatmas and great men, which rejuvenates life. The precious book of the life character and teachings of the major Lord devotees and saints of India is in your hands. The saints and devotees of India, it will prove to be helpful in choosing the ultimate goal of life. Completed by simple, comprehensible and inspiring events. This book will pave the way for you to engage in the Bhagavadhakti towards the ultimate goal. This book is useful for the persons who are interested to have a stress less life.
Bhagat Mala Book Benefits:
By reading the Bhagat Mala Book, you will get important information about saint mahatmas.
Reading this Book you will get knowledge about the saints of India.
भगत माला पुस्तक/Bhagat Mala Book
यह भगत माला एक महत्वपूर्ण पुस्तक है, भगत माला पुस्तक आसानी से उपलब्ध नहीं होती, यह पुस्तक डॉ. उमेशपुरी जी के द्वारा लिखी हुई है, इस भगत माला पुस्तक को रणधीर प्रकाशन, हरिद्वार, ने 2013 में प्रकाशित किया है, इस पुस्तक में 543 पृष्ठ(पेज) है।
भगत माला पुस्तक की विषय सूचि:
इस भगत माला पुस्तक में विषय सूचि अनुसार– सिक्ख गुरु अंगददेव, सिक्ख गुरु अर्जुन देव, सिक्ख गुरु अमरदास, गुरु भक्त उत्तंक, गुरु भक्त उपमन्यु, शिव भक्त उपमन्यु, महात्मा एकनाथ, संत कबीर दास, भक्त किरात और नन्दी वैश्य, संत कृपाल सिंह, श्री कृष्ण बोधाश्रम जी, भक्त गणेशनाथ जी, भक्त गिरवर, बाबा गुरु वचन सिंह, भक्त गोकर्ण, गोपाल चरवाहा, गुरु गोविन्द सिंह, भक्त जनाबाई, श्री जलाराम बापा, संत झूलेलाल, डाकू भक्त, संत तुकाराम, सिक्ख गुरु तेगबहादुर, भक्त दामा जी पंत, भक्त धन्ना जाट, भक्त बालक ध्रुव, भक्त नवीन चन्द्र, भक्त नामदेव, भक्त पीपा जी, श्री पुरन्दर जी, श्री स्वामी प्रणवानन्द जी, मामा प्रयागदास जी, भक्त प्रहलाद, महात्मा बुद्ध, महात्मा मस्तराम जी, भक्तिमती मीराबाई के बारे में विस्तार रूप से बताया गया है, जोकि भगत माला पुस्तक के महत्वपूर्ण अंग है।
भगत माला पुस्तक का विवरण:
जीवन का लक्ष्य निर्धारित करते समय जब हम भटकाव की स्थिति में होते है उस समय गुरु हमें राह दिखाकर भटकने से बचाता है। सच्चा गुरु न हो तो हमें संतों, भक्तों, महात्माओं व महापुरुषों के जीवन चरित्र से प्रेरक अमृत सूत्र मिल जाता है जो जीवन का कायाकल्प कर देता है। भारत के प्रमुख प्रभु भक्तों एवं संतों के जीवन चरित्र तथा उपदेशों का अनमोल ग्रन्थ भारत के संत और भक्त आपके हाथ में है, यह आपको जीवन का परम लक्ष्य चयनित करने में सहयोगी सिद्ध होगा। सरल, सुबोध और प्रेरणादायक घटनाओं से परिपूरित यह ग्रन्थ आपको भगवद्भक्ति में संलग्न करके परमलक्ष्य की ओर ले जाने का मार्ग प्रशस्त करेगा।
भगत माला पुस्तक के लाभ:
इस पुस्तक को पढ़ने से आपको संत महात्माओं के बारे में महत्वपूर्ण जानकारी प्राप्त होगी।
भगत माला पुस्तक को पढ़कर आपको भारत के संतों के बारे में ज्ञान प्राप्त होगा।
Bhagat Mala Book Details:
Book Publisher: Randhir Prakashan
Book Author: Dr. Umeshpuri Gyaneshwar
Language: Hindi
Weight: 0.597 gm Approx.
Pages: 543 Pages
Size: “21” x “14” x “3” cm
Edition: 2013
Shipping: Within 4-5 Days in India
Shop: Books | Yantra | Rosary | Rudraksha | Gemstones | Rings | Kavach | Lucky Charms | Online Puja | Puja Items | Gutika | Pyramids | FengShui | Herbs | View All
Reviews
Clear filtersThere are no reviews yet.